yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: MONTENEGRO....... Policija traga za Vukanom Vujačićem (21), Igorom Mašanovićem (20) i Mariom Miloševićem (35) koje sumnjiče da su počili teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Cetinjanina Radomira Đuričkovića. Iz Uprave policije saopštili su da su tokom uviđaja pretresli više stanova u Podgorici i Cetinju, pribavili listinge telefonske komunikacije i uradili forenzička vještačenja na osnovu kojih su osumnjičili Vujačića, Mašanovića i Miloševića za ubistvo Đuričkovića i pokušaj ubistva Milorada Radulovića.

video

Loading...

martedì 25 ottobre 2016

MONTENEGRO....... Policija traga za Vukanom Vujačićem (21), Igorom Mašanovićem (20) i Mariom Miloševićem (35) koje sumnjiče da su počili teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Cetinjanina Radomira Đuričkovića. Iz Uprave policije saopštili su da su tokom uviđaja pretresli više stanova u Podgorici i Cetinju, pribavili listinge telefonske komunikacije i uradili forenzička vještačenja na osnovu kojih su osumnjičili Vujačića, Mašanovića i Miloševića za ubistvo Đuričkovića i pokušaj ubistva Milorada Radulovića.

Rasvijetljeno ubistvo Radomira ĐuričkovićaSa mjesta ubistva Đuričkovića


Policija traga za Vukanom Vujačićem (21), Igorom Mašanovićem (20) i Mariom Miloševićem (35) koje sumnjiče da su počili teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Cetinjanina Radomira Đuričkovića.
Iz Uprave policije saopštili su da su tokom uviđaja pretresli više stanova u Podgorici i Cetinju, pribavili listinge telefonske komunikacije i uradili forenzička vještačenja na osnovu kojih su osumnjičili Vujačića, Mašanovića i Miloševića za ubistvo Đuričkovića i pokušaj ubistva Milorada Radulovića.
Policija za Vujačićem, Mašanovićem i Miloševićem traga na nacionalnom i međunarodnom nivou, a na pres konferenciji nisu mogli da saopšte da li su oni napustili Crnu Goru.
"Tokom izviđaja su pribavljeni dokazi na osnovu kojih je nesumnjivo dokazano da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivična djela koja su im stavljena na teret", kazao je viši tužilac Željko Tomković.
Aleksandar Bošković, šef odsjeka za krvne i seksualne delikte, potvrdio je da je jedan od troje osumnjičenih osoba koja je nekoliko dana prije ubistva Đuričkovića kupila "Megan" koji je pronađen zapaljen pored lokalnog puta Cetinje - Ceklin, nakon te likvidacije.
Policija je odmah nakon ubistva napravila foto robot tog muškarca. 
"Na osnovu preduzetih uviđajnih mjera i radnji i prikupljenih obavještenja od očevidaca na licu mjesta, utvrđeno je da je nepoznato lice koje se nalazilo kao suvozač u putničkom motornom vozilu "Renault Megan", plave boje, iz automatskog oružja ispalilo više projektila u pravcu vozila "VW Tiguan", cetinjskih registarskih oznaka, kojim je u tom trenutku upravljao Radomir Đuričković (41) iz Cetinja, dok se na mjestu suvozača nalazio Milorad Radulović (44) iz Cetinja. Tom prilikom usljed dejstva ispaljenih projektila Đuričković je zadobio povrede od kojih je preminuo u toku transporta prema Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici", rekao je Bošković.
Dodao je da su službenici Forenzičkog centra obavili vještačenja predmeta i tragova sa mjesta ubistva Đuričkovića, mjesta pronalaska vozila i automatskog oružja za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela i drugih predmeta koji su korišćeni od strane izvršilaca.
"Prikupljena su brojna obavještenja od građana, izvršen je pretres većeg broja objekata na gradskom i seoskom području Cetinja i Podgorice, izvršena su DNK, hemijska, balistička i daktiloskopska vještačenja, kao i analize telekomunikacionog saobraćaja i izuzetog video materijala na području Podgorice i Cetinja. Kao rezultat svih ovih aktivnosti obezbijeđeni su materijalni dokazi u cilju procesuiranja gore navedenih lica, a koji ih dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela", kazao je Bošković. 
Sva ova ubistva dovode se u vezu sa ratom kotorskih kriminalnih klanova, nakon nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji 2014. godine. 
di  Jelena Jovanović e Svetlana Đokić per "Vijesti.me"

Nessun commento: