yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: BRANO MICUNOVIC...... Budvanska kompanija "Zeta film" biznismena Branislava-Brana Mićunovića zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) građevinsku dozvolu za gradnju luksuznog hotela na mjestu oronule zgrade "Zeta filma", u srcu Budve. Od resora na čijem je čelu do formiranja nove vlade Branimir Gvozdenović, traži se izdavanje dozvole za gradnju "primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica"......

video

Loading...

sabato 26 novembre 2016

BRANO MICUNOVIC...... Budvanska kompanija "Zeta film" biznismena Branislava-Brana Mićunovića zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) građevinsku dozvolu za gradnju luksuznog hotela na mjestu oronule zgrade "Zeta filma", u srcu Budve. Od resora na čijem je čelu do formiranja nove vlade Branimir Gvozdenović, traži se izdavanje dozvole za gradnju "primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica"......

Mićunović brži od nove vlasti
Posjeduje većinski paket akcija: Mićunović


Budvanska kompanija "Zeta film" biznismena Branislava-Brana Mićunovića zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) građevinsku dozvolu za gradnju luksuznog hotela na mjestu oronule zgrade "Zeta filma", u srcu Budve.
Od resora na čijem je čelu do formiranja nove vlade Branimir Gvozdenović, traži se izdavanje dozvole za gradnju "primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica".
Mićunović je na taj način preduhitrio novu budvansku opozicionu vlast, koja je najavila da će odmah nakon konstituisanja administrativnih službi staviti van snage Detaljni urbanistički plan "Budva centar".
Tim DUP-om, između ostalog, obuhvaćena je i parcela na kojoj  Mićunović  želi da gradi hotel, udaljena stotinjak metara od Staroga grada.
Kako je predajom zahtjeva za dobijanje građevinske dozvole ušla u proceduru, kompanija koja je u porodičnom vlasništvu Mićunovića ne mora da brine o postupcima buduće uprave.


Mićunovićeva firma je krajem aprila dobila od MORT-a Urbanističko-tehničke uslove, kojim je na parceli od 5.183 kvadrata, obuhvatajući i jedini park u centru Budve, dozvoljena gradnja hotela, ukupne bruto građevinske površine od 23.327 kvadrata.
Važećim DUP- om, na mjestu zgrade "Zeta filma" ucrtan je objekat koji ima ukupno prizemlje i devet spratova.
S obzirom da je spratnost preporučujući, ali ne i obavezujući parametar, građevina može imati i više etaža.
Mićunović je prvobitno namjeravao da na mjestu "Zeta filma" gradi stambeno-poslovni centar, ali je od toga odustao jer od Opštine nije dobio zeleno svjetlo.
Filmsko preduzeće "Zeta film" je u vrijeme masovne vaučerske privatizacije preuzela kiparska "Anagusta". Ubrzo se kao većinski vlasnik akcija upisala porodica  Mićunović  - Branislav ima 52,3 odsto, a njegov sinovac Predrag 26,7 porocenta akcija.
U Centralnom registru privrednih subjekta, Branislav Mićunović je upisan kao predsjednik Borda direktora firme, dok su njegov sin Đorđe, kćerka Andrea Kustudić i sinovac Predrag članovi odbora direktora.
Zadužbinu Luketića uzela Opština Budva, a potom je rasprodala
Zgrada "Zeta filma" izgrađena je na zemlji koju je najveći budvanski dobrotovor Tomo Luketić ostavio kao zakladu za školovanje djece iz Paštrovića, Budve i Svetog Stefana, prije gotovo devet decenija.
Testamentarna volja Luketića nikada nije ispoštovana jer je gotovo 40.000 kvadrata zemlje Opština upisala na sebe, a potom rasprodala.
Predstavnici porodice formirali su Fondaciju "Zaklada Toma Luketića i njegove žene Stane", koja je započela pravnu borbu kako bi se imovina vratila i ispoštovala Tomova volja.
Fondacija je još prije pola godine zatražila od MORT-a da ne izdaje građevinsku dozvolu Mićunoviću, upozoravajući da bi Budva mogla da snosi ogromnu štetu.

Nessun commento: