yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: L'EX PREMIER MILO DJUKANOVIC E' STATO BACCHETTATO DA UNA DELEGAZIONE DELLA COMUNITA' EUROPEA, IN QUANTO MILO DJUKANOVIC HA ATTACCATO I MIDIA INDIPENDENTI DI ESSERE AL SOLDO DI GRUPPI TERRORISTICI CHE DESTABILIZZEREBBERO IL MONTENEGRO.... BEH CHE MILO DJUKANOVIC DICA QUESTE COSE IN PUBBLICO E' A DIR POCO VERGOGNOSO, PER ANNI HA COLTIVATO INTERESSI PERSONALI DI BOTTEGA INSIEME AI SUOI AMICI DI MERENDA , ARRICCHENDOSI ALE SPALLE DEL POPOLO MONTENEGRINO.... EH MILO DJUKANOVIC... HO IDEA CHE IL PERIODO DEL BENGODI STA FINENDO.......

video

Loading...

sabato 19 novembre 2016

L'EX PREMIER MILO DJUKANOVIC E' STATO BACCHETTATO DA UNA DELEGAZIONE DELLA COMUNITA' EUROPEA, IN QUANTO MILO DJUKANOVIC HA ATTACCATO I MIDIA INDIPENDENTI DI ESSERE AL SOLDO DI GRUPPI TERRORISTICI CHE DESTABILIZZEREBBERO IL MONTENEGRO.... BEH CHE MILO DJUKANOVIC DICA QUESTE COSE IN PUBBLICO E' A DIR POCO VERGOGNOSO, PER ANNI HA COLTIVATO INTERESSI PERSONALI DI BOTTEGA INSIEME AI SUOI AMICI DI MERENDA , ARRICCHENDOSI ALE SPALLE DEL POPOLO MONTENEGRINO.... EH MILO DJUKANOVIC... HO IDEA CHE IL PERIODO DEL BENGODI STA FINENDO.......

Razumije li Đukanović ulogu medija?

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori  indirektno je kritikovala odlazećeg premijera i predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića zbog optužbi da nezavisni mediji rade protiv države, navodeći da u Crnoj Gori postoje izazovi u razumijevanju uloge medija. U Delegaciji, na čijem je čelu Aivo Orav, ističu da je na značaj slobode medija ukazano i u ovogodišnjem izvještaju o napretku.  


“Kao što je navedeno u Izvještaju, jedan od glavnih prioriteta Crne Gore u oblasti slobode izražavanja trebalo bi da bude rješavanje starijih slučajeva nasilja nad medijima, uključujući i slučaj ubistva iz 2004., kao i drugih osjetljivih slučajeva, njihovo preispitivanje i identifikovanje ne samo počinilaca već i nalogodavaca napada. Izvještaj takođe konstatuje da postoje izazovi u razumijevanju uloge medija. Kao opšti princip i kao što je navedeno ranije, javne ličnosti bi trebalo da otvoreno promovišu i podržavaju slobodu medija”, odgovorili su u  Delegaciji na pitanje “Vijesti” da li se nedavna izjava lidera DPS Mila Đukanovića da “nezavisni mediji pomažu teroristima” može tumačiti kao pritisak na medije.

U izvještaju EK za 2014. godinu navodi se  da “Vlada treba da nastavi da javno promoviše i podržava slobodu medija, izbjegavajući svaku izjavu koja bi se mogla shvatiti kao zastrašivanje”.
Đukanović je nedavno na televiziji “Pink M” kazao da opozicija, nezavisni mediji i civilni sektor rade protiv interesa države. Komentarišući istragu o državnom udaru,  on je rekao da u Crnoj Gori postoje dvije medijske kuće, apostrofirajući dnevnike "Dan" i "Vijesti", koji su “u čitavom procesu pokušaja nasilne promjene vlasti i terorističkih akcija, bili ozbiljni pomagači onima koji su željeli da prikriju svoje terorističko djelovanje”. Rekao je i da se “očigledan kriminal ne može više podvoditi pod medijske slobode niti  djelovanje NVO sektora”.


di Samir Kajošević per "vijesti.me"

Nessun commento: