yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: MILO DJUKANOVIC...... Specijalno državno tužilaštvo, kojim rukovodi Milivoje Katnić, formiralo je predmet u vezi sa nestankom dokumentacije u budvanskom katastru. Predmet se nalazi u fazi izviđaja. Iz budvanskog katastra, praktično je nestala dokumentacija o kupoprodajama najatraktivnijih zemljišnih kompleksa, milionskim poslovima koji se povezuju sa ključnim figurama vladajućeg DPS-a, aktuelnog lidera te partije Mila Đukanovića i nekadašnjeg potpredsjednika Svetozara Marovića.....

video

Loading...

sabato 10 dicembre 2016

MILO DJUKANOVIC...... Specijalno državno tužilaštvo, kojim rukovodi Milivoje Katnić, formiralo je predmet u vezi sa nestankom dokumentacije u budvanskom katastru. Predmet se nalazi u fazi izviđaja. Iz budvanskog katastra, praktično je nestala dokumentacija o kupoprodajama najatraktivnijih zemljišnih kompleksa, milionskim poslovima koji se povezuju sa ključnim figurama vladajućeg DPS-a, aktuelnog lidera te partije Mila Đukanovića i nekadašnjeg potpredsjednika Svetozara Marovića.....

Katnić traži papire o Đukanovićevoj zemlji i Marovićevim poslovimaNedostaje dio dokumenata za lokacije Zavala i Košljun: Đukanović i Marović


Specijalno državno tužilaštvo, kojim rukovodi Milivoje Katnić, formiralo je predmet  u vezi sa nestankom dokumentacije u budvanskom katastru. Predmet se nalazi u fazi izviđaja.
Iz budvanskog katastra, praktično je nestala dokumentacija o kupoprodajama najatraktivnijih zemljišnih kompleksa,  milionskim poslovima koji se povezuju sa ključnim figurama vladajućeg DPS-a, aktuelnog lidera te partije Mila Đukanovića i nekadašnjeg  potpredsjednika Svetozara Marovića.
“Po nalogu postupajućeg specijalnog državnog tužioca preduzimaju se neophodne radnje kako bi se prikupile sve činjenice u ovom predmetu i  utvrdilo da li je neko učinio krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, rekli su “Vijestima” iz Tužilaštva. 
U prijavi je naveo da nedostaje dio dokumenata i za lokacije Zavala i Košljun, zbog čega se za neke nekretnine ne može utvrditi kako je neko postao vlasnik ni hronologija svih promjena upisa u listovima nepokretnosti.
Budvanskim katastrom do prije dvije godine, punu deceniju je rukovodila Mirjana Marović, strina Svetozara Marovića i jedna od osumnjičenih u aferi Prijevor, oko preprodaje  dva i po hektara opštinske zemelje u zaleđu Jaza.
Nestala je  dokumentacija o parceli 942/2, na koju je uknjižen Global Montenegro, partnerska firma Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića. 
Javni izvršitelj je nedavno donio rješenje o plijenidbi udjela Rajkovića u ovoj kompaniji, na koju je uknjiženo 20 hiljada kvadrata zemlje u podnožju brda Košljun.
Rajković je sa Đukanovićem osnovao firmu Global Montenegro, koja je kupila   zemljišni kompleks  krajem februrara 2007. od starobudvanske porodice Rucović.
Firma koja duguje za  poreze  Opštini Budva 63 hiljade eura, na koliko je i dalje  upisana hipoteka lokalne uprave na zemljišni kompleks, novac za kupovinu vrijedne zemlje, kako je to Đukanović  nekoliko puta objašnjavao, obezbijedila je zahvaljujući kreditu od pet miliona eura  kod Hipo Alpe Adria banke.
Banka (sada Adiko) i dalje  zemlju  drži pod hipotekom. Kredit je uzet 14. februara 2008. od podgoričke Hipo Alpe Adria banke, a godinu kasnije aneksom ugovora, on je “premješten” u nadležnost Hipo Alpe Adria Bank Development.  
Đukanovićeva  i Rajkovićeva  firma je uzela još jedan kredit od 625.410,71  eura, kod iste banke i to, kako se navodi u katastarskoj evidenciji,  24. oktobra 2010.
Na parceli je Detaljnim urbanističkim planom  “Potkošljun” ucrtan rezidencijalni kompleks od oko 40 vila, a predviđeno je da ukupno bude izgrađeno oko 150 apartmana bruto  građevinske površine 27 hiljada kvadrata.
Prema prijavi nestao je dio dokumentacije i  za susjednu parcelu od pet hektara,  koja je uknjižena na Rajka Medenicu, nekadašnjeg pripadnika specijalnih jedinica crnogorske policije, kao i za parcelu  u nastavku, od sedam hektara koja se vodi na biznismena Gojka Kapisodu, imućnog  biznismena.
Kapisoda je   bio jedan od osumnjičnih u aferi “otpadne vode”, od čega se kasnije odustalo, jer je pred tužiocima  detaljno opisao kako je pet miliona eura pozajmio Svetozaru Maroviću, a koje godinama kasnije nije mogao da naplati.
Nedostaje i dokumentacija o najatraktivnijoj parceli na Zavali, gdje su sada izgrađeni Dukljanski vrtovi, rezidencijalni kompleks vila, koja je u početku bila zajednički posao Marovića i  ruskog milijardera Sergeja Polonskog.
Priča o  tom rusko-crnogorskom biznisu, počela je  25. juna 2007. kada je zaključen ugovor između preduzeća Moninvest, tada u vlasništvu  Marovića i njegovog partnera Dragana Sekulića, i preduzeća Slav in  Vjačeslava Lejbmana o kupoprodaji zemlje na rtu Zavala.
Moninvest je prije ulaska Marovića, u aprilu 2007. kupio od sedam predstavnika staromještanskih porodica 44.143 kvadrata zemlje na Zavali za oko četiri miliona eura, koje je kasnije prodao  firmi Polonskog. 
Prema odredbama tog ugovora, Moninvest je  prodao preduzeću Slav in 51 odsto nekretnina na Zavali za 20 miliona eura. U ugovoru je precizirano zajedničko ulaganje i zajednička gradnja, prema kojem će  74 odsto profita dobiti Slav in, a 26 odsto Moninvest.
Moninvest i Slav in su 17. oktobra 2007. godine osnovali zajedničko preduzeće Zavala invest, gdje je Sekulić imao 26, a Slav in, čiji je osnivač Miraks Balkan 74 odsto. Sekulić je svoj udio prodao Rusima za deset miliona eura i izišao iz firme 8. maja 2008. godine. 
di Biljana MatijaševićVuk Lajović per "vijesti.me"

Nessun commento: