yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: MONTENEGRO... MILO DJUKANOVIC E DUSKO MARCOVIC... CHI E' IL GATTO E CHI LA VOLPE ? O FORSE TUTTI E DUE SONO SOLO DUE POVERI OMETTI? FOTO: SAVO PRELEVIĆ Lideri DF-a dostavili su danas novinarima integralne razgovore premijera Duška Markovića i bivšeg premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića sa ruskim komičarima Leksusom i Vovanom, koji su se predstavili kao predsjednik Ukrajine Petro Porošenko i premijer Vladimir Grojsman. Marković je saopšio da je Sud prihvatio optužnicu protiv lidera DF-a o kojoj bi trebalo da se odlučuje tek narednih dana, a Đukanović je obećavao brisanje firmi iz registra vođi ruske opozcije Aleksandru Navaljnom.

video

Loading...

mercoledì 31 maggio 2017

MONTENEGRO... MILO DJUKANOVIC E DUSKO MARCOVIC... CHI E' IL GATTO E CHI LA VOLPE ? O FORSE TUTTI E DUE SONO SOLO DUE POVERI OMETTI? FOTO: SAVO PRELEVIĆ Lideri DF-a dostavili su danas novinarima integralne razgovore premijera Duška Markovića i bivšeg premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića sa ruskim komičarima Leksusom i Vovanom, koji su se predstavili kao predsjednik Ukrajine Petro Porošenko i premijer Vladimir Grojsman. Marković je saopšio da je Sud prihvatio optužnicu protiv lidera DF-a o kojoj bi trebalo da se odlučuje tek narednih dana, a Đukanović je obećavao brisanje firmi iz registra vođi ruske opozcije Aleksandru Navaljnom.

Obećava da će "završiti stvari": Da li je Đukanović i dalje premijer?
FOTO: SAVO PRELEVIĆLideri DF-a dostavili su danas novinarima integralne razgovore premijera Duška Markovića i bivšeg premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića sa ruskim komičarima Leksusom i Vovanom, koji su se predstavili kao predsjednik Ukrajine Petro Porošenko i premijer Vladimir Grojsman.
Marković je saopšio da je Sud prihvatio optužnicu protiv lidera DF-a o kojoj bi trebalo da se odlučuje tek narednih dana, a Đukanović je obećavao brisanje firmi iz registra vođi ruske opozcije Aleksandru Navaljnom.
Ruski humorista Leksus koji se predstavio kao predsjednik Ukrajine Petro Porošenko premijera Duška Markovića zatekao je u Briselu tokom NATO samita, a posrednik u komunikaciji bio je glavni politički savjetnik Aleksandar Eraković.
U razgvoru koji je trajao 40 minuta Marković i navodni Porošenko dotakli su se mnogih stvari, a u fokusu su bili NATO i crnogorska opozicija.
"Porošenko": Ja se nadam da ćete vi sa tim političkim protivnicima koji istupaju protiv NATO postupati isto kao mi sa našim separatistima, zbog toga što je to vrlo opasna politička igra koja prijeti suverenitetu Crne Gore.
Marković: Naravno, specijalno tužilastvo je podiglo optužnicu, a danas sudska vlast prihvatila tu optužnicu protiv političkih lidera koji su u organizaciji Rusije pokrenuli destabilizaciju Crne Gore. Imaćemo javni sudski proces i njihovo suđenje.
"Porošenko": Ja se nadam da ćete uraditi tako da ti ljudi dobiju po zaslugama, da se nađu iza rešetaka pošto ne treba da budu na slobodi?
Marković: Uradićemo sve da niko više neće imati priliku da pokuša da uradi nešto protiv interesa svije države, interesa Crne Gore.
„ Kao što znate o optužnici lidera DF-a sud bi trebalo da se izjasni 7. Ili 8.juna, međutim Duško Markovic nam je 24.maja već donio presudu i to najbolje govori o nezavisnosti pravosuđa, radu tužilaštva", kazao je lider DNP Milan Knežević..
Navodni Porošenko Markoviću je saopštio i da namjerava da za ukrajinskog ambasadora u Crnoj Gori imenuje bivšeg predsjednika Gruzije i guvernera ukrajinske oblasti Odese.
"Porošenko": Vi znate za Sakašvilija, možda ste i čuli za njega?
Marković: Da, da znam i pratim njegov rad ali nijesam imao prilike da se sa njim sretnem.
"Porošenko": Nadam se da ćete ga prihvatiti.
Marković: Ok, ok sa zadovoljstvom.
Leksus je na kraju relaksirao razgovor i čini se Markoviću pokušao da stavi do znanja da se ipak radi o šali. Kazao mu je da u ruci drzi šolju alkoholnog pića koje je napravljeno u njegovom rodnom mjestu i da sa njim nazdravlja Crnoj Gori, a onda se zapitao da li je pozvao Hrvatsku ili Crnu Goru.
Porošenko: Da, živjela Hrvatska, pardon Crna Gora! Izvinite, ja sam u Crnu Goru zvao?
Marković: Aha, da da ..
Šef DPS-a Milo Đukanović pohvalio se navodnom premijeru Vladimiru Grojsmanu da je čuo za razgvor Markovića i Porošenka.
Đukanović je imao i zanimljiv predlog na pitanje da li se može iz registra izbrisati navodna firma premijera Ukrajine Grojsmana ali i vođe ruske opozcije Aleksandra Navaljnog.
"Grojsman": Meni je neophodno da se ta firma ukloni..
Đukanović: Kako ću dobiti te informacije, hoće li neko doći ili ćete poslati mejl.. nas u CG predstavlja Tatjana, pozvaće vas.
"Grojsman": I još jedna usluga za mog druga on je ruski političar, on je opozicionar Aleksej Navalni. I on ima firmu i zamolio je ako možete i njegovu firmu da uklonite iz registra.
Đukanović: Da, da razumio sam. Razumio sam.
"Grosjman": Zbog toga što se trenutno spekuliše da on ima biznis u CG?
Đukanović: Sve mi je jasno i naravno pomoći ću mu na isti način na koji ste i vi kazali za vas.
Iz DF-a poručuju da ono što su Marković i Đukanović kazali u razgvorima sa ruskom humoristima misleći da su zvaničnici Ukrajine pokazuje u kakvoj se situaciji danas nalazi Crna Gora i ko je vodi.
di Aleksandra Mudreša per "vijesti.me"

Nessun commento: