yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković izdao je danas naredbu za prinudno dovođenje za bivšim visokim funckcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem. Naredba je izdata radi izdržavanja zatvorske kazne po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici u trajanju od tri godine devet mjeseci.........

video

Loading...

mercoledì 10 maggio 2017

Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković izdao je danas naredbu za prinudno dovođenje za bivšim visokim funckcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem. Naredba je izdata radi izdržavanja zatvorske kazne po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici u trajanju od tri godine devet mjeseci.........

Izdata naredba za prinudno dovođenje Svetozara MarovićaMarovic


Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković izdao je danas naredbu za prinudno dovođenje za bivšim visokim funckcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem.
Naredba je izdata radi izdržavanja zatvorske kazne po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici u trajanju od tri godine devet mjeseci.
"Kazna je imenovanom osuđenom izrečena zbog počinjenih krivičnih djela i to: dva produžena krivična djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 24 i člana 49 KZ-a CG izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog djela prevara iz člana 244 stav 4 u vezi stava 1 u vezi člana 49 KZ-a CG izvršenog na organizovan način", navodi se u saopštenju. Naredba je istog dana dostavljena Centru bezbjednosti Budva, radi izvršenja", navodi se u saopštenju.
Nekadašnji predsjednik državne zajednice SiCG ranije je tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko kazne i robije.
Po osnovu dva sporazuma, ukupno je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, 100.000 eura novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i naloženo mu je da vrati državi više od milion eura.
Iako je rok za plaćanje novčane kazne istekao, kazna mu još nije uvećana za godinu robije.
Iz podgoričkog Višeg suda "Vijestima" su ranije saopštili da će mu novčana kazna biti zamijenjena zatvorskom tek kada se uvjere da Budvanin ne namjerava da plati 100.000 eura u budžet ili da nema novca.
Izvor iz bezbjednosnih krugova, ranije je "Vijestima" rekao da Marović novčanu kaznu ne plaća, jer namjerava da dobijanjem azila u drugoj državi izbjegne sankcije u Crnoj Gori.

da "vijesti.me"

Nessun commento: