yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: MONTENEGRO..... LA SITUAZIONE POLITICA IN MONTENEGRO E' AD UN PUNTO DI SVOLTA.... MOLTO DELICATA E MOLTO PERICOLOSA.... LE DIMISSIONI DA PREMIER DI MILO DJUKANOVIC SONO E' STATA L'ULTIMA MOSSA FURBA PER FAR SI CHE I SUOI UOMINI MESSI AL COMANDO SEMPRE SOTTO GLI ORDINI DI MILO DJUKANOVIC FACCIANO PULIZIA DEI POLITICI CHE DA ANNI CERCANO DI RIPORTARE LA DEMOCRAZIA NEL PAESE E ROMPERE IL FILO DI POTERE CHE DJUKANOVIC DA OLTRE 20 ANNI MANTIENE......

video

Loading...

martedì 13 giugno 2017

MONTENEGRO..... LA SITUAZIONE POLITICA IN MONTENEGRO E' AD UN PUNTO DI SVOLTA.... MOLTO DELICATA E MOLTO PERICOLOSA.... LE DIMISSIONI DA PREMIER DI MILO DJUKANOVIC SONO E' STATA L'ULTIMA MOSSA FURBA PER FAR SI CHE I SUOI UOMINI MESSI AL COMANDO SEMPRE SOTTO GLI ORDINI DI MILO DJUKANOVIC FACCIANO PULIZIA DEI POLITICI CHE DA ANNI CERCANO DI RIPORTARE LA DEMOCRAZIA NEL PAESE E ROMPERE IL FILO DI POTERE CHE DJUKANOVIC DA OLTRE 20 ANNI MANTIENE......

Pljuštale uvrede i prijetnje: Odbor za ukidanje imuniteta Medojeviću


Administrativni odbor jednoglasno je donio odluku o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću. Odluka će biti proslijeđena Skupštini na konačnu odluku.
Nakon odluke Odbora, funkcioner DF-a Andrija Mandić je pozvao Specijalnog tužioca Milivoja Katnića da dođe u plenarnu salu kad parlament bude odlučivao o ukidanju imuniteta Medojeviću.
"Dođi, kukavice, čekamo te ako smiješ," rekao je Mandić.
Inače, sjednicu Administrativnog odbora su obilježile uvrede poslanika DF-a i DPS-a, a u jednom trenutku, ona je i nakratko bila prekinuta.
U salu je u jednom trenutku ušlo i skupštinsko obezbjeđenje, koje je ubrzo izašlo.
Funkcioner DF-a Milan Knežević je tokom zasijedanja zamolio članove Odbora da glasaju za skidanje imuniteta Medojeviću, što je ranije najavila da će učiniti poslanica DPS-a Marta Šćepanović.
"Mi znamo šta ćemo dalje", poručio je Knežević.
On je pozivao poslanika DPS-a i člana Administrativnog odbora Milorada Vuletića da izađe ispred sale "da se obračunaju", dok je predsjednika Administrativnog odbora Luiđa Škrelju nazvao "mišem".
"Nisam mogao shvatiti da pod stare dane bivam ovdje ispljuvan i isprovoran bez razloga", kazao je Vuletić na raspravi.
Vuletić je rekao i da se prošlog puta, kada se odlučivalo o imunitetu Kneževiću i Andriji Mandiću, "i sada pokušava izdramatizovati i napraviti predstava za javnost".
"Ako smo svi jednaki, zašto bi se poslanici krili iza imuniteta. Mi ovdje nikome ne sudimo, samo dajemo mogućnost da se vodi krivični postupak ili da se obustavi", kazao je Vuletić.
Mandić je kazao da je ovo "još jedan politički montirani proces".
"Mnogo rizikujemo kao zajednica, kao Crna Gora, ako nastavi sa ovim", kazao je Mandić.
On je kazao da će doći vrijeme da poslanic DPS-a budu njihove sluge, nakon što ga je Škrelja zamolio da se prema poslanicima ponaša s poštovanjem.
Mandić tvrdi da je Škrelja pokušao da izazove incidente.
"Mržnja ne vodi ničemu. Mržnja će se stvoriti ako neko ne obuzda Milivoja Katnića", kazao je poslanik DF-a Predrag Bulatović.
Tvrdi da Katnić "lično mrzi Medojića. Naveo je da iza toga stoje navodi Medojevića "o učešću Katnića na dubrovačkom ratištu".
"Ne činite to što ste nameračcli da uradite, zarad budućnosti Crne Gore. Ako to izglasate, DF neće pasivno gledati na to. Mi smo u stanju samoodbrane", poručio je Bulatović.
Poslanica DPS-a Marta Šćepanović je kazala da joj je drago "što su se kolege vratile, pa makar i zbog ove tačke dnevnog reda".
Poručila je poslanicima DF-a da uvrede na račun Katnića treba da upute njemu lično.
"Loptica odgovornosti pokušava da se prebaci na Skupštinu. Članovi Odbora nisu odgovorni zato što je poslanik osumnjičen. Kada su gonjeni funkcioneri DPS-a tada je tužilac bio dobar. Sada kada su oni u pitanju, onda im je on krvnik", kazala Šćepanovic o reakciji poslanika DF-a. Ona je kazala da će glasati za ukidanje imuniteta Mandiću.
Pored Mandića, Kneževića i Bulatovića na sjednici su i poslanici DF-a Milutin Đukanović, Janko Vučinić, Strahinja Bulajić...
Đukanović je kazao da je "Katnić kukavica, jer nije smio da dođe i da sam pročita zahtjev za ukidanje imuniteta".
Poručio je Škrelji da će da ga sačeka ispred sale.
Đukanović je nazvao Škrelju izdajnikom i slugom, na šta mu je on uzvratio istim riječima.
Vučinić je poručio Škrelji da ga ne prekida nakon što ga je predsjednik Odbora upozorio na način na koji se obraća.
"Ova flaša mi je blizu, nemoj da je upotrijebim. Ako tražite đavola, dobićete đavola, poručio je Vučinić Škrelji.
Škrelja je pozvao poslanika DF-a da ne prijeti.
Poslanik DPS Branko Čavor je kazao da nije bilo slične reakcije kada je ranije skinut imunitet poslaniku vladajuće koalicije.
Čavor je kazao da će istorija pokazati ko je bio u pravu, a ko ne.
U kasnijem obraćanju članovima Odbora iz vlasti Kneževič je rekao da su od 15. februara oni svi njegovi "lični neprijatelji".
"Shvatili smo", uzvratio je Škrelja.
Knežević je kazao da će Škrelja, kada dođe do promjene vlasti, dobiti dvije, tri godine iza rešetaka.
Na početku sjednice Škrelja je pozdravio dolazao poslanika DF-a  i zamolio ih da ga puste da vodi devni red.
"Mi smo ovdje došli ne da bi prekršili bojkot, nego radi samoodbrane", kazao je Mandić.
On je traži da se u Dnevni red ne uvrsti tačka o imunitetu Medojeviću.
"Milivoje Katnić želi jedog od 39 poslanika opozicije da smjesti u zatvor", tvrdi Mandić.

"Glasajući za ovakav predlog glasali ste za naše hapšenje", kazao je Mandić o prošloj odluci Odbora o ukidanju imuniteta njemu i poslaniku Kneževiću.
On je pozvao "na mir i poštovanje Ustava i Poslovnika Skupštine i da vratite ovaj predlog Katniću".
"Među vama ima mnogo uplašenih, jer ste krali, poput Svetozara Marovića. Dobro smu upamtili vaša imena i prezimena. Vi ste naši licni neprijatelji, kazao Mandic članovima Odbora koji su glasali za ukidanje njegovog i Kneževićevog imuniteta..
Poručio im je da budu oprezni.
"Ne vidim ni jedan razlog za uzbuđenje i za prijetnje. Radimo ono sto državni organi traže od nas", kazao je Škrelja.
Nakon razmijenjenih uvreda članovaposlanika DF-a i DPS-a sjednica je nastavljena.
Đukanović je nazvao poslanicu Martu Šćepanović ološem, na šta je ona uzvratila.

Nessun commento: