yYAXssKCQaUWZcXZ79RJTBLvo-c;SfREtjZ9NYeQnnVMC-CsZ9qN6L0 Finance, Economics, Globus, Brokers, Banks, Collateral-Oriano Mattei: MILO DJUKANOVIC....... Iako je naširoko poznato da je Milo Đukanović (predsjednik DPS- prim. Vijesti online) politička kukavica koja već decenijama nije prihvatila da izađe na crtu svojim protivnicima u nekom TV duelu, ovoga puta, nakon nepotpisivanja saopštenja DPS-a iza kojeg stoji, a koje vrvi od neistina, može se sa sigurnošću ustvrditi: Đukanović je najveća kukavica među kriminalcima i najveći kriminalac među kukavicama, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.......

video

Loading...

giovedì 20 luglio 2017

MILO DJUKANOVIC....... Iako je naširoko poznato da je Milo Đukanović (predsjednik DPS- prim. Vijesti online) politička kukavica koja već decenijama nije prihvatila da izađe na crtu svojim protivnicima u nekom TV duelu, ovoga puta, nakon nepotpisivanja saopštenja DPS-a iza kojeg stoji, a koje vrvi od neistina, može se sa sigurnošću ustvrditi: Đukanović je najveća kukavica među kriminalcima i najveći kriminalac među kukavicama, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.......

Bečić: Đukanović je najveća kukavica među kriminalcima i najveći kriminalac među kukavicamaIako je naširoko poznato da je Milo Đukanović (predsjednik DPS- prim. Vijesti online) politička kukavica koja već decenijama nije prihvatila da izađe na crtu svojim protivnicima u nekom TV duelu, ovoga puta, nakon nepotpisivanja saopštenja DPS-a iza kojeg stoji, a koje vrvi od neistina, može se sa sigurnošću ustvrditi: Đukanović je najveća kukavica među kriminalcima i najveći kriminalac među kukavicama, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.
"Šta drugo reći za Svetovog šefa, koji se sakrio kada je trebalo odgovarati, ali ne i kad je trebalo dijeliti. Sakrio se do te mjere, da više ni saopštenje ne smije potpisati. Osim toga što je poznat po tome da mu je reći neistinu kao trepnuti, sada je već postao klasični Pinokio: nije tačno da sam pokrivao bilo kakvu političku funkciju prije referenduma 2006. godine. Sve političke funkcije koje sam obavljao u svojoj karijeri, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, vezane su za političko djelovanje u nezavisnoj Crnoj Gori. Ja sam 2006. godine kao 18-godišnjak razmišljao kako da sakupim školarinu za studije, a ti si i prije i nakon Referenduma (ovdje govorimo o drugom, iako si ti i prvi organizovao, ali sa suprotne pozicije) bio klasični diktator i autokrata koji je državu privatizovao i, potkradajući građane, postao jedan od najbogatijih ljudi u regionu. Koliko god si kapa, lidera i ideologija promijenio, mrtva trka između ta dva perioda se jedino vodi u tome, kad si više ojadio državu i građane zajedno sa tvojom bratijom. To si uvijek činio, kao što i sada pokušavaš, bacajući građanima prašinu u oči pokretanjem tema koje dižu temperaturu i mute razum. Dosta ti je prolazilo, više neće. Zato si i nervozan. I treba da budeš. To je najmanje što si zaslužio", istakao je Bečić.
On je dodao da bi budžet Đukanovića i njegovu alavost nekako i izdržao, da nije uspostavio novu kastu koju sačinjavaju članovi njegove uže i šire porodice, kumova i drugova.
"Ovi ljudi, na čelu sa tobom, zavijaju Crnu Goru u crno i nema tih izvještaja i nema tih navodnih pohvala sa strane koje mogu ove činjenice pokriti. Jer, kada vidimo zavarivača auspuha kako kupuje pola Crne Gore, vidimo tebe; kada vidimo uvozničke lobije koji uništavaju domaću proizvodnju, vidimo tebe; kada vidimo vjetrenjače, vidimo tebe; kada vidimo banke i limenke, vidimo tebe; kada vidimo milionske jahte i skupocjena auta, vidimo tebe; kada vidimo određene gradonačelnike koji ni sami ne znaju u kojoj zgradi sve imaju stanove, vidimo tebe; kada vidimo da nam bebe umiru u porodilištima, vidimo tebe; kada vidimo da se penzije zamrzavaju 4 godine, pa se onda pred izbore povećaju po 2, 3 eura, vidimo tebe; kada vidimo da Ustavni sud donosi neustavne akte i da DPS i Bošnjačka stranka ukidaju naknade za majke, vidimo tebe; kada vidimo da se mafijaši ubijaju u po bijela dana po crnogorskim ulicama, vidimo tebe; kada vidimo „kredibilne partnere“ koji krčme obalu, znamo da si i ti tu; kada vidimo podatak o preko 40 nerasvijetljenih ubistava, nema greške – i ti si, makar politički i objektivno, odgovoran; kada "Minut, dva" opet bljuje, znamo da si ti otvorio usta", poručio je Bečić.
Predsjednik Demokrata je kazao i da "s obzirom da je Đukanović, priličan broj građana za nos vukao skoro 30 godina, iznenađuje njegova neopreznost da misli da su svi oni doživjeli kolektivnu amneziju".
"Ja se odlično sjećam kad ste moju majku 2001. godine sa troje maloljetne djece iz zgrade Opštine Podgorica, u kojoj je provela čitav radni vijek, prebacili u mjesnu kancelariju Lijeva Rijeka i Brskut (60km od Podgorice, a zimi se ne može bez pješaka) samo zato što nije htjela da bude u DPS-u. Što misliš – koliko je takvih očeva i majki koji su prolazili golgotu samo zato što su prije htjeli odsjeći ruku nego tebi dati glas i samo zato što nisu imali člansku kartu tvoje organizovane kriminalne grupe? I koliko je kćeri i sinova koji to nikada neće i ne smiju zaboraviti? Za sve to vrijeme, vi ste se sa vašim porodicama kupali u najvećem luksuzu, jer ste džempere zamijenili bahanalijama, kupovali im stanove po svijetu i plaćali najskuplje fakultete, a nerijetko ste im otvarali i fiktivne firme, jer oće, čoče, gospođe i mamini i tatini sinovi da se osjećaju moćnim šeficama i šefovima, pa makar i firmi za pranje para. Malo im što za jednu noć potroše godišnje prihode nas, 95% običnih crnogorskih porodica", rekao je Bečić.
On je poručio Đukanoviću  da on ovo zna i da mu je jasno  rečeno, ali čisto da mu ponovi: "Crna Gora sa DPS-om na vlasti neće ući u EU. Toliko o tvojim izvještajima. Kod EU nema više gledanja kroz prste, nema ni najmanjeg kompromisa, zato su poglavlja 23 i 24, zatim ekonomske reforme i zaštita životne sredine za tebe i tvoju bratiju nepremostiva prepreka. Ne možete sami na sebe, to je svima jasno. Kada već pominjete diplomatski rečnik međunarodnih partnera koji po vama smatraju da je stanje sjajno u Crnoj Gori, pitajte gospodina Lajčaka za utiske gospođe Mogerini, koja se prije koji mjesec „sa balkanskog puta vratila frustrirana, jer su dvije zemlje pred raspadom, a tri u dubokoj krizi“.
"Kad smo već kod EU, šta vam kažu „evropski partneri“: da li se i kod njih ne smije naplatiti porez kao što vi oslobađate naplate vaše pajtaše, rođake i kumove? Smijete li da naplatite koncesije i zaustavite koncesionu mafiju? Smijete li da zaustavite građevinsku, šumarsku i katastarsku mafiju? Da li i u EU unapređuju one koji kupuju lične karte? Đukanoviću, jesi li od nekog premijera u državi EU vidio kako čašćava brata 10,5 miliona eura novca građana kao što si ti tvog brAca častio? Da li postoje još neka zemlja u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima? Da li se još negdje daje novac u blizini biračkih mjesta kao podsticaj “slobodno izraženoj volji i demokratiji”?", poručio je Bečić.
Predsjednik Demokrata tvrdi i da je Đukanovićeva nervoza zbog snage Demokrata veoma opravdana.
"Vidio si kako si prošao u Budvi, u Kotoru, u Novom. Kako prolaziš na Cetinju, u Mojkovcu, na Žabljaku i u Pljevljima ovih dana. Vidio si da su Demokrate postale stručnjaci za izvrtanje tvojih kriminalaca iz opštinskih fotelja. Na kraju, zapamti i ti i tvoji puleni: ova država biće uistinu nezavisna, a ne vaša privatna i vratićete sve što je oteto od naroda. Političke kukavice koje ne smiju ni saopštenje potpisati nemaju veze sa pravom Crnom Gorom, jer je Crna Gora uvijek bila oličenje čistine, znanja i istrajnosti. Tako je bilo, tako će ponovo biti. Ti si zato politička prošlost, za dobrobit Crne Gore", zaključio je Bečić.

da "vijesti.me"

Nessun commento: